top of page

Åndedrætstræning, metakognitiv stresshåndtering og isbad

Styr din stress – det tager kun 5 minutter. Og få mere overskud fysisk og psykisk. Med konkret bevidstgørende åndedrætstræning, metakognitiv stressterapi og åndedrætsterapi.

  • Er du stresset, presset, kortluntet?

  • Føler du dig konstant uro i krop og sind?

  • Har du hovedpine, hjertebanken, svedeture, rystende hænder?

  • Eller mangler du generelt bare overskud og ro i din hverdag?

  • Vil du vide, hvordan du med simple åndedrætsøvelser kan styre dit nervesystem og dermed dit fysiske og psykiske helbred?

  • Vil du vide, hvordan de samme åndedrætsøvelser booster og præciserer dit immunforsvar, så det har en positiv effekt på eksempelvis autoimmune sygdomme og gør dig mere robust? (alkalisk træning)

  • Vil du have en konkret metode til at lindre smerter og slippe af med spændinger?

  • Vil du forbedre din ydeevne fysisk og psykisk?

Åndedrætstræningen er konkret og let, er altid med dig, har

ingen bivirkninger og det er tilmed videnskabeligt bevist at det virker!

Gå mere i dybden med åndetrætsterapi ved hjælp af åndedræts massage.

 

5.jpg

Book tid nu 

Det er en af de hurtigste veje til at fortælle krop, hjerne og hormon- og nervesystem, at alt ånder fred og ro.

Jeg underviser i forskellige former for åndedrætstræning – både til bevidst at skabe ro, sundhed, balance og til at give overskud og større ydeevne.  Og hvis man ønsker det også kan det kombineres med kuldetræning, hvor vi bevidst bringer kroppen i alarm, for så at bruge åndedrættet til at kunne håndtere det. - En teknik, der kan overføres på livets andre stress- og alarmsituationer. Ved at opnå et særligt kendskab til, hvordan forskellige vejrtrækningsmetoder virker, kan du både skabe indre ro, men også finde ekstra ressourcer frem, når du har brug for det. 

 

Bevidst åndedrætstræning

Konkrete øvelser, baseret på kroppens og nervesystemets anatomi, giver nøglen til på få minutter at skifte fra en stresset tilstand til ro på. Denne træning har en positiv effekt på tilstande som stress, angst, præstationsangst, sceneskræk mv. 

Langt de fleste mennesker kender til at blive stakåndede, føle sig hæmmede eller kunne yde mindre ved stress, store følelser, chokerende oplevelser og så videre. Igennem livet kan disse tilstande imidlertid sætte sig mere og mere fast, hvis ikke du arbejder imod. For hver omgang stress, pres eller chok spænder du ofte mere og mere op, således at åndedrætsfunktionen gradvis bliver hæmmet. For at leve et liv i overskud er det vigtigt at blive ved med at træne muskulaturen i og omkring åndedrættet.

Lyder det kompliceret og svært? Det er det ikke. På blot få minutter er det muligt at løsne op for åndedrættet, slippe stresstilstanden og vende tilbage til rolig, genopbyggende tilstand.
Mine øvelser er simple og konkrete, og du kan udføre dem hvor som helst.

Siden 2012 har jeg udviklet og sammensat en metode, der hurtigt eksponerer det uudnyttede potentiale i åndedrættet og nervesystemet. Øvelserne er løbende blevet researchet, testet ved hjælp af pilotprojekter, og understøttet af eksisterende forskningslitteratur. Alt sammen for at finde det teoretiske og fysiologiske belæg for, hvorfor og hvordan øvelserne virker. Blandt andet via neurolog og forsker. Steven Porges polyvagale teori. Jeg har blandt andet undervist i metoden på MGP, Melodi Grand Prix, X Factor, DR Live, teaterforestillinger, teaterskoler, firmaer, skoler, kommuner, Christiansborg mm.

Alkalisk træning

Denne træning, hvor vi trækker vejret hurtigere end vi har behov for, er en træning, der er kendt i mange traditioner og metoder gennem flere tusind år. Og senest er dens virkning – sammen med kuldetræningen - blevet videnskabeligt bevist via den hollandske Wim Hofs samarbejde med en forskergruppe på Radboud Universitetet i Nejgemen. Denne træning skaber hurtigt en mere basisk/ alkalisk tilstand, der nedsætter kroppens generelle inflammatoriske tilstand. Det er den tilstand, der har en positiv – somme tider en næsten magisk - effekt på autoimmune og neurologiske lidelser som sklerose, leddegigt, fibromyalgi mv.  
Samtidig med at vi frisætter uudnyttede kræfter i os og dermed kan yde mere, når vi har brug for det. 

I efteråret 2020 deltog jeg i et forsøg med denne træning, hvor resultatet viste en klar bedring hos deltagerne, efter blot fire ugers træning. Både hos dem med angstrelaterede og dem med autoimmune lidelser. Blodprøver før og efter bekræftede, at den generelle inflammatoriske tilstand hos testpersonerne var faldet signifikant. Forsøget blev filmet og var en del af DR2s temalørdag: DR2 trækker vejret og kan ses her:https://www.dr.dk/drtv/program/traek-vejret-med-dr2_240917

Undervisningen kan foregå en til en, i små eller større grupper (med eller uden kuldetræning) eller som foredrag.

 

I en til en undervisningen/ åndedrætsterapien, arbejder jeg med at skræddersy konkrete, individuelle og målrettede øvelser, der lukker op for hele din åndedrætsfunktion, og hvor du oplever forskellen på stedet. Vi kan træne bevidst og konkret at skifte væk fra stresstilstanden og finde mere ro i krop og sind -på få præstations-angst, sceneskræk mv. Og/ eller vi kan træne alkalisk, som blandt andet nedsætter kroppens inflammationsniveau og dermed mindsker symptomerne ved autoimmune sygdomme. Og her er muligheden for at lade dette være udgangspunkt for en dyberegående terapi, hvor kroppen og bevidst sansning af den udgør udgangspunktet. 

 

Mine terapeutiske redskaber stammer fra min 20 år lange erfaring som underviser og uddannelserne, som sang-pædagog, meditationsinstruktør, metakognitiv stresscoach og åndedrætsterapeut.

bottom of page