top of page

OM KARINA

Som sang- og stemmeunderviser arbejder jeg med alt – lige fra begyndere til professionelle, i alle stilarter fra klassisk til heavy metal, i workshops og solo, akuthjælp til hæse sangere, der skal i studie eller synge koncert, sang-/ performancecoach for pladeaktuelle sangere, i studie såvel som live, sangcoach på forestillinger/ teatre/ tv, sang-/ performancecoach for bands, taleteknik, åndedrætsteknik, stress- og angsthåndtering, hæse/ opererede stemmer, såkaldt tonedøve, foruden den psykologiske del af det at synge/ tale. Gennem de seneste 15 år har jeg undervist på Complete Vocal Institute, Den Danske Scenekunstskole, Musicalakademiet, for skuespilskolen i København, Central Musical Theatre school, foruden på teaterforestillinger, tv-shows, virksomheder og privat (X Factor,  Dansk Melodi Grand Prix, MGP, Cirkus Summarum, Det kongelige teater, Nørrebro Teater, Østre Gasværk, Mungo Park Teater, Betty Nansen Teatret m.fl.) Og jeg har undervist i følgende lande: USA, Holland, Tyskland, Schweiz, Østrig, Finland, Island, Norge, Sverige, Færøerne og Danmark.

Jeg er autoriseret underviser på Complete Vocal Institute (CVI) og har siden 2005 undervist på en 3-årige sanger- og sanglæreruddannelse, hvor jeg foruden de sangteknisk relaterede fag har specialiseret mig i udtryk, dvs. skuespillet i sangen, samt de fag omhandlende pædagogik og psykologi. Derudover underviser jeg på det intensive sangerakademi, samt 1-årige sangeruddannelser i udlandet.

6.jpg

Jeg rummer som underviser et fuldstændigt fagligt overblik, og gennem min lange erfaring føler jeg mig klædt på til at tage imod snart sagt enhver opgave. Jeg er en konkret, men samtidig en meget empatisk og intuitiv underviser, hvilket gør, at sangerne føler sig mødt – fagligt som menneskeligt. Som sanger har jeg været igennem stort set alle genrer, hvilket er med til at understrege min alsidighed som underviser.

Som udøvende sanger har jeg gennem 20 år medvirket i musicals på Vejle Musikteater, Team Teatret, Svalegangen, Folketeatret, Nørregadeteatret, Ålborg Teater, Herning Kongrescenter, Teater Konkylje, Jysk Musik & Teaterhus m.fl. Desuden har jeg gennem alle årene sunget i utallige band-, koncert- og studiesammenhænge.

Som stemmespecialist, som speaker på DRK og DR2 (siden 2011), foruden gennem mine mange år som skuespiller, har jeg indsamlet den unikke sammensætning af erfaring, der giver mig erfaring og teknik til at undervise i tale- og præsentationsteknik.
 

Siden 2012 har jeg udviklet øvelser til håndtering af stress. Med konkrete øvelser og bevidstgørende teori, trænes at skifte væk fra stresstilstanden og finde ro på få minutter.

I det pædagogiske og stemmemæssige arbejde med politikere, foredragsholdere, sangere og skuespillere mv. blev det hurtigt klart, at der var brug for andet end stemmeteknik, for at få stemme, ambitioner og drømme til at folde sig ud. Rigtig mange i de brancher lider under ambitionspres, stress, nervøsitet, angst og sceneskræk.

Her blev det klart at nogle af teknikkerne og øvelserne fra stemmetræningen hjalp på dette også. Det satte en proces i gang. Siden 2012 har jeg researchet og testet ved hjælp af pilotprojekter, samt understøttet ved hjælp af eksisterende forskningslitteratur på området. Alt sammen for at finde det teoretiske og fysiologiske belæg for, hvorfor og hvordan øvelserne virker.


Dette har resulteret i en konkret metode til at skifte fra stresstilstanden til ro på få minutter, når det er trænet og kendt. Dette arbejde suppleres med teknikker, øvelser og viden fra mine uddannelser til metakognitiv stresscoach og åndedrætsterapeut.
Sidste skud på stammen i åndedrætstræningen er en træning, der skaber en mere basisk/alkalisk tilstand, der nedsætter kroppens generelle inflammatoriske tilstand.
Det er den tilstand, der har en positiv – somme tider en næsten magisk - effekt på autoimmune og neurologiske lidelser som sklerose, leddegigt, fibromyalgi, kroniske smerter mv. 

Samtidig med at vi frisætter uudnyttede kræfter i os og dermed kan yde mere, når vi har brug for det. Denne træning har eksisteret gennem tusinder af år og findes i mange metoder – og senest er den blevet videnskabeligt bevist virkningerne af via hollandske Wim Hof. 

bottom of page